SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

Wpc protein

  • Nowotwory są plagą, która występowała zawsze, ale z różnym nasileniem. Współcześnie choroby nowotworowe co roku eliminują na świecie ok. 10 mln osób. Styl życia, złe wybory żywieniowe (produkty wysokoprzetworzone i indukujące stan zapalny), otyłość, sięganie po papierosy i alkohol mają ogromne znaczenie dla występowania raka. Z niewiadomych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1959 Data: 2021-11-25 21:09:25
  • Naukowcy Vasunilashorn S. i wsp. oceniali wpływ stężeń kluczowych hormonów i związków wiązanych ze stresem (kortyzol, epinefryna, noradrenalina), hormonów anabolicznych (IGF-1, DHEA), cytokiny (głównie prozapalnej) IL-6. Postawiono hipotezę, że przewlekły stres psychiczny jest związany z krótszą długością telomerów. Telomery to struktury na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2336 Data: 2019-03-20 20:40:17
  • Gainer nie działa - co robić?

    Artykuł
    Suplementy

    Odżywka węglowodanowa typu gainer jest to produkt, za pomocą którego dostarczamy do organizmu składników pokarmowych takich jak węglowodany i białka. Zazwyczaj występuje on w procentowej zawartości białka na poziomie 10,20 i 30%. Oznacza to, biorąc za przykład 20% zawartość protein, że na 100 g suplementu mamy około 70 g węglowodanów i około 20 g [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5991 Data: 2017-07-20 09:42:24
  • Wiele pokarmów jest reklamowanych, jako “super żywność”. Tymczasem często okazuje się, że najbardziej wychwalane produkty nie mają przypisywanego im działania. Szesnastu mężczyznom przez 2 tygodnie podawano dziennie 60 ml soku z wiśni Montmorency lub placebo. W trzecim tygodniu ćwiczeń mężczyźni otrzymali 10 g WPC oraz wykonali 4 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2402 Data: 2018-08-12 11:27:04
  • Wszyscy słyszeliśmy, iż cholesterol jest niezmiernie groźny i należy z nim walczyć. Tylko ta teoria ma niezmiernie słabe podparcie w badaniach naukowych. Obecnie naukowcy skłaniają się raczej do przypisywania kluczowej roli stanowi zapalnemu (np. Kumas, Abbas, Aster „Robbins. PATOLOGIA” II wydanie 2016-2017). Dużą rolę w etiologii [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1998 Data: 2018-10-09 12:36:29
  • Skrót BCAA oznacza aminokwasy rozgałęzione, są to izoleucyna, leucyna, walina. Spotyka się je w dużych dawkach w białku serwatkowym (izolatach, koncentratach i hydrolizatach białka serwatkowego), w odżywkach zawierających BCAA (kapsułki, napoje, proszek do sporządzania napoju), w odżywkach EAA (aminokwasy niezbędne; produkty podobne do BCAA), w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1280 Data: 2022-04-22 09:32:36
  • Ser Cheddar jest niskowęglowodanowym, wysokotłuszczowym, bogatym w białko pokarmem, który często występuje w diecie mieszkańców USA. Ser Cheddar ma dobrze scharakteryzowany profil aminokwasowy z wysoką zawartością leucyny (~10%) i jest uważany za niskoglikemiczny. Ponadto białko w serze Cheddar jest częściowo hydrolizowane z powodu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3518 Data: 2022-03-01 09:50:59
  • Wiele wskazuje na to, że spożywanie białka serwatkowego zmniejsza podaż pokarmu, a jego dostarczanie razem z węglowodanami skutecznie obniża poziom glukozy we krwi. Wyniki eksperymentu w eksperymencie 1 podawanie 20–40 g koncentratu białka serwatkowego ograniczyło podaż pokarmu grupa, która zjadła 40 g koncentratu białka serwatkowego, dostarczyła [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1778 Data: 2020-10-23 11:46:46
  • Proteinowa FIT zebra

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 120 g banana 70 g pestek słonecznika 10 g kakao 40 g mąki kokosowej 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 70 g erytrytolu 15 g żelatyny + 100 ml wody 30 g kakao 30 g odżywki o ulubionym smaku owoce do dekoracji Jak wykonać: Banana, pestki, kakao i mąkę blendujemy. Foremkę o średnicy 18 cm wyklejamy masą i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3087 Data: 2019-06-13 07:32:36
  • Naleśniki ryżowe wersja FIT

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 1 jajko 200 ml wody gazowanej 150 ml mleka 2% tłuszczu szczypta soli 10 g oleju kokosowego 150 g mąki ryżowej z Quamtrax 100 g jogurtu naturalnego 20 g ulubionego białka Jak wykonać: Do miski wbijam jajko, wlewamy wodę i mleko. Dodajemy mąkę, olej i sól. Wszystko dokładnie miksujemy. Smażymy bez dodatku tłuszczu. Polewę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3903 Data: 2018-09-13 09:56:51
  • Wielki Test białka SFD WPC Protein Plus

    Temat
    Odżywki i suplementy
    PRO

    /SFD/2018/2/5/1c18c6a6df0b4a38ad86503f66842bd5.jpg W dniu dzisiejszym ruszamy z testami nowych smaków białka SFD wpc plus 20 x https://www.sfd.pl/sklep/SFD_Wpc_protein_plus-opis3653.html TOFFEE COFFEE CREME BRULEE SALTED PISTACHIO CHOCOLATE CARAMEL NOUGAT CHOCOLATE RASPBERRY SALTED PEANUT BUTTER WHITE CHOCOLATE STRAWBERRY COOKIES BANANA SALTED [...]

    Odpowiedzi: 152 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-02-05 20:36:32 Szacuny postu: 56 (cały temat: 0)
  • Zgłoszenia do testu białka SFD WPC Protein Plus

    Temat
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Link do regulaminu oraz testu http://www.sfd.pl/Wielki_Test_bia%C5%82a_SFD_WPC_Protein_Plus-t1161486.html Na zgłoszenia czekamy do 9.02.2018. Wyniki ogłosimy 11-12.02.2018 W tym temacie proszę się zgłaszać i zadawać wszelkie pytania. /SFD/2018/2/5/1c18c6a6df0b4a38ad86503f66842bd5.jpg Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2018-02-06 09:00:59

    Odpowiedzi: 77 Ilość wyświetleń: 10561 Data: 2018-02-05 20:30:10 Szacuny postu: 55 (cały temat: 0)
  • SFD WPC Protein Plus

    Temat
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Witam, od jakiegoś czasu używam białka zakupionego w sklepie sfd wpc protein plus. Dzisiaj przeglądając internet natrafiłem na opinie z przeprowadzonego kiedyś badania tegoż białka. Okazało się że jest bardzo zakłamany skład 50% zamiast 80% jak było opisane na opakowaniu. To spora różnica. Moje pytanie brzmi jak się to ma do dzisiejszego produktu, [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 6260 Data: 2017-06-09 14:59:37 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • :)

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1764 Data: 2017-02-01 21:57:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WPC Protein Plus

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Co sądzicie o tych smakach :-) - Malaga - Marzipan - Tiramisu - Toffee Coffee - Walnut Cream

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 334 Data: 2019-07-19 12:58:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam! Jak w temacie , mam już jedną paczkę SFD WPC Protein ECONO v2 smak truskawka . Jestem zadowolony z produktu , jednym minusem jest tylko piana , ale to mi nie przeszkadza . Kolega też zamierza sobie kupić , i przy okazji też zamówię 2 paczkę , w końcu jedną przesyłką będzie taniej ;) . Teraz pytanie które z tych białek jest lepsze ? Różnica [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 5604 Data: 2013-08-11 16:31:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, zastanawiam się nad kupnem bialka SFD i tu jest zagadka, a mianowicie zauwazylem ze teoretycznie slabsze, tansze bialko econo zawierajace gorszy surowiec posiada lepszy profil aminokwasowy od teoretycznie lepszego SFD protein plus. Econo zawiera np 7 g leucyny w 100 g bialka a protein plus tylko niecale 3g w 100g bialka. Zastanawiam sie czy [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 5275 Data: 2012-09-04 22:33:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • SFD Wpc protein plus vs WPC Protein ECONO 80

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Witam czym to sie rozni jest w zakladace vitafit a cena 10zł roznicy

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 3791 Data: 2011-02-13 18:37:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ktore bialko wybrac bo chce kupic wieksza ilosc na zapas tak z 4 paki roznych smakow. bialko bedzie dodawane rano na sniadanie do owsianki bo nie mam czego do niej dodac aby posilek byl pelnowartosciowy. patrzac na cene to wybierajac tansze mam jedna pake za free.. wiec jak jest z tym bialkiem ?

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 824 Data: 2013-09-07 21:48:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, czym różnią się dwa powyższe suplementy białkowe ?

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1477 Data: 2011-07-04 15:06:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)